41 färska EU-miljoner för Leaderprojekt

Publicerat 2022-08-15

Kustlandets strategi för en ny programperiod med Leaderprojekt har godkänts av Jordbruksverket. 41,5 miljoner kronor har reserverats för utvecklingsarbete inom Kustlandets område som omfattar sex kustkommuner i Östergötlands och Kalmar län. Den nya perioden gäller 2023-2027 och EU-pengarna kan börja sökas och användas fr o m 2023.

Innan dess har föreningen Kustlandet utlovat en populärversion av strategin för den kommande perioden, dvs en lättillgänglig beskrivning av vad det är för typ av utvecklingsprojekt som kan söka stöd och hur det går till. I väntan på de kan du läsa Arkipelagets presentation av strategin här

Innan allt är helt klappat och klart ska emellertid strategin kompletteras med bl.a urvalskriterier och lite annat, men Anette Viheriäla, projekthandläggare på Kustlandet, tror inte att det ska orsaka några oöverstigliga problem. Kustlandet har också bestämt sig för att fortsätta arbeta med samma förening som ansvarat för och administrerat den tidigare programperioden. En möjlighet hade annars varit att starta en ny förening för den nya programperioden.

Du kan läsa mera om föreningen Kustlandet här.