Avgiftsfritt i Arkösund från 1 november !

Publicerat 2021-10-11

Från och med 1 november är det avgiftsfritt på de allmänna parkeringarna i Arkösund dvs Centrumparkeringen, Långtidsparkeringen och parkeringsplatsen i Nordanskog, Det meddelar enhetschef Christian Dahlskog i ett mejl idag – måndag 11 oktober – som svar på Arkipelagets fråga. Han tillägger: ”Avgiften införs igen i vår”. När detta sker framgår inte men Arkipelaget gläder sig ohejdat med alla som tills vidare slipper att bli kriminella….Tack för det Karin Jonsson och Christian Dahlskog!

PS. ”Tanken är att det börjar i april.”, förtydligar Christian Dahlskog i ett nytt mejl. DS


Svar från Karin Jonsson inger hopp
om slopade P-avgifter i Arkösund

Publicerat 2021-09-20

Nästan öde låg Centrumparkeringen i Arkösund den gångna helgen och lika tomt var det på Långtidsparkeringen. Är det inte dags för kommunalrådet Karin Jonsson och parkeringschefen Christian Dahlskog och infria löftet att se över p-avgifterna vintertid, undrade ArkipeLaget i ett mejl.

Och svaret kom ilsnabbt och prompt från Karin Jonsson och det ingav visst hopp. Frågan ska diskuteras vid ett möte nu i veckan, berättade hon.
Nu är det bara att hålla tummarna, för det känns inte HELT meningsfullt att åka till Långtidsparkeringen långt uppe i skogen och betala p-avgift när Centrumparkeringen står nästan tom. Dessutom kändes det lite ensamt och ödsligt också på Långtidsparkeringen…

Parkeringsavgifter är till för att skapa ordning och reda och få bilister att parkera på rätt ställe, förklarade chefen för parkeringsenheten Christian Dahlskog vid ett samtal med ArkipeLaget tidigare i år. Så här ordentligt såg det ut på Långtidsparkeringen den gångna helgen. Foto: Wiwi Samuelsson

Tidigare artiklar om P- och båtplatser och avgiftsförvirringen i Arkösund finner du här:

2021

2021-08-23 P-avgift i Arkösund halverad

2021-05-24 Nya P-avgifterna i Arkösund ses över

2021-05-07 Dyrt för båtlösa att parkera i Arkösund