Ny ordförande i Skärgårdsrådet

Publicerad 2023-01-29

Anette Ohlsson, (M) är sedan årsskiftet ny ordförande i Skärgårdsrådet Foto: Per Groth

Det var inte länge sedan Arkipelaget kunde välkomna en ny skärgårdsutvecklare (Anna Karlin) och nu är det dags att även säga välkommen till en ny ordförande för Skärgårdsrådet.

Annette Ohlsson heter hon, från Mjölby, moderat och från 1 januari 2023 1:e vice ordförande i Trafik- och samhällsplaneringsnämnden i Region Östergötland. Just nu intensivt sysselsatt med att, tillsammans med Anna Karlin, försöka få ihop ett första möte i Skärgårdsrådet.

-Ja, det här är väldigt nytt för mig, konstaterar Annette Ohlsson när Arkipelaget når henne på telefon innan hon hunnit ut på eftermiddagspromenad med hunden. Och dess värre verkar det ta en stund att få ihop till det första mötet eftersom Kalmar också har bytt regionrepresentant i rådet och vi måste få ihop våra agendor. Så det första mötet dröjer förmodligen till maj, misstänker Annette Ohlsson.

Med då kanske hon också kan få en chans att hinna läsa in sig på det som är på gång inom Skärgårdsrådet exempelvis revideringen av det Regionala utvecklingsprogrammet för kust och skärgård.

– Ja, det ligger här i min Att göra-mapp och jag har börjat titta på det, försäkrar Anette Ohlsson, som tidigare inte sysslat specifikt med skärgårdsfrågor.
–Jag är verkligen ingen specialist på skärgården, och det är ju heller inte politikernas roll att vara specialister. Men jag har ett stort intresse för landsbygdsfrågor och gröna näringar och det ligger ju granne med skärgården. Eftersom jag har en vän och partikollega som är bosatt i Gryts skärgård har jag för övrigt redan nu bokat in mig hos henne för ett grundligt första studiebesök och det hoppas jag kan följas av flera på andra ställen i skärgården.