Om

Hemsidan ArkipeLaget är skapad och drivs av Wiwi Samuelsson och Lotta Lanne¸ en landkrabba och en sne´seglare*, som stött på varandra genom ett gemensamt engagemang för Östgötaskärgården.

Wiwi Samuelsson är pensionerad journalist och informatör, född i Linköping och ohjälplig landkrabba , som emellertid lockades ut till Aspöja 1968. Konsekvenserna blev vådliga – hon har aldrig kommit därifrån och hyr fortfarande samma sommarlägenhet på ön. I båtvärlden har hon aldrig avancerat längre än till en kajak.

Lotta Lanne har ett yrkesliv som arkitekt med miljöintresse bakom sig och har fritidsseglat hela livet, ofta i Östersjöns skärgårdar.

Idag har Lotta hemmahamn på Snedskär norr om Arkösund och arbetar ideellt med frågor som rör natur, klimat, miljö och planfrågor inom Naturskyddsföreningen i Norrköping.

* Snedseglare var förr beteckningen på de båtar som förde trekantiga snedsegel i båtens längdriktning i motsats till de fyrkantiga råseglen. Ordet har också en mera bildlig betydelse som en person som kommit lite snett i livet. Lotta har även hört förklaringen att det var fiskarbefolkningens benämning på de moderna segelbåtar som lutade så väldigt för hårda vindar.